2011-09-28 16:36:19• hírek • Kocsis Zoltán

Több lövés dördült el szerda délután az új központban

Rendőrkutyák ugatása, autók szirénája, pisztolyropogás, füstbombák robbanása és felszálló, csípős szagú narancssárga füst verte fel szerda délután a kellemes szeptemberi napsütésben szunnyadó Október 25 tér, azaz a szatmárnémeti új központ csendjét. A menekülő bűnözők és a kommandósok között kialakult lövöldözés során az egyik gengszter az életét vesztette - majd miután minden elcsendesedett, akkor szépen feltápászkodott a földről, a közönség tapsának közepette.

Az akciófilmekben látott jelenetsorok ugyanis nem „élesben" mentek, hanem a Szatmár Megyei Rendőrség által hétfőn megkezdett Bűnmegelőzés Hete elnevezésű informatív programsorozat egyik szakaszának részét képezték.

A Bűnmegelőzés Hete keretein belül hétfőn egy rendőrségi karaván Szatmárnémetiből kiindulva Nagykolcs irányában igyekezett felhívni a lakosság figyelmét a vidéki környezetben elkövetett bűncselekményekre, kedden pedig a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium, a Johann Ettinger Elméleti Líceum és a Vasile Lucaciu Általános Iskolák diákjai számára tartottak előadásokat a rend őrei.

Szerdán aztán már a látványé volt a főszerep, a Közigazgatási Palota előtti térre pedig a város Németi részének valamennyi iskola diákjait meginvitálták. A bemutatót a nyíregyházi rendőrség kutyakiképzői kezdték, akik három kutya segítségével prezentálták, a speciális kiképzésen átesett ebek miként segíthetik a rendőrség munkáját. Ezt követően helyi kutyakiképzők rövid bemutatója következett, majd jöttek a „Rambók", pisztolylövésekkel, füstbombákkal.

Az esemény zárásaként különböző versenyeken vehettek részt a gyerekek.

A Bűnmegelőzés Hete program csütörtökön a kereskedelmi egységek elleni bűncselekmények megelőzése érdekében a riasztóberendezések népszerűsével folytatódik. Szombaton a közlekedés biztonsága lesz a téma. Ennek keretében gyerekek számára szerveznek majd versenyeket, délután 13.00 órai kezdettel pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök tartanak előadást a Megyei Tanács nagy gyűléstermében. Az egy hetes program során a Vörös Kereszt szatmári szervezetének önkéntesei segítik a rendőrség munkáját.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: